Greed.dk - Inspiration til iværksættere og selvstændige
programmering html css

Programmering: Lær at gøre det selv (og spar udvikleren)

I den moderne verden er det knap 1% af verdensbefolkningen, der kan programmere. Det er et overraskende lavt tal, da det slet ikke er så svært at lære – som mange måske tror, at det er.

Hvis man skal oprette en webshop til sin forretning eller bare en hobbyblog som f.eks. en guide til vin, så går man måske rundt med den opfattelse, at den eneste løsning er at få fat i en hjemmesideudvikler, der står for selve programmeringen.

Men sådan behøver det ikke at være. Tværtimod kan man spare udvikleren ved at lære det selv.

Programmering er slet ikke så svært

Hjemmesideprogrammering er mere simpelt end mange går og tror, men det kan godt være svært at finde ud af hvor man skal starte, hvis man ikke har nogen erfaring med programmering.

De to programmeringssprog som man skal bruge til at programmere hjemmesider, hedder HTML (Hyper Text Markup Language) og CSS (Cascade Style Sheets).

Hvad er HTML og CSS?

hvad er html og css

HTML benyttes til at skabe indhold og struktur på hjemmesiden, mens CSS benyttes til at style hjemmesiden med farver, tekststørrelser, placeringer og meget mere.

Sammenspillet mellem de to programmeringssprog kan sammenlignes med bygningen af et hus.

For at bygge et hus skal du først bygge et fundament med gulv, loft og fire vægge. Når det er gjort, har du bygget husets skelet. Det er dét som HTML står for.

Men huset står helt tomt – der er hverken møbler, lamper eller gulvtæpper. Væggene har ikke noget tapet og alt er gråt og kedeligt.

Derfor skal man selvfølgelig også indrette huset, så det bliver visuelt interessant at se på. Det er dét som CSS står for.

Når du kombinerer HTML og CSS kan du skabe indholdsrige og visuelt spændende hjemmesider, som kan bruges til en masse forskellige formål.

Find hjælp til programmering

Der er mange forskellige sider på nettet, som ganske gratis kan lære dig alt hvad du skal vide for at skabe hjemmesider ved hjælp af HTML og CSS, men det kan være overvældende, hvis man ikke ved hvor man skal starte.

SimpleCode.dk har vi gjort det nemt for dig.

Der kan du finde instruktionsmanualer som er lette og overskuelige – og hvis man bliver fanget af at programmere og gerne vil lære endnu mere, kan man også læse om at programmere i flere sprog – udover HTML og CSS.

Oliver Kronholm Thomsen

Ejer af simplecode.dk.